Bölcsész Lélekműhely

Az ELTE Bölcsészettudományi Kar pszichológiai tanácsadó blogja

Bemutatkozik pszichológusunk, Cseke Péter

cseke_peter_bemutatkozo.png

A PPKE BTK-n klinikai pszichológia, illetve vallás- és családpszichológia szakirányon végeztem, számos lélektani módszerben képződtem (sport szakpszichológus, mediátor és konfliktuskezelő vagyok) és képződöm azóta is (pszichodráma-vezető-, pár- és családterapeuta-jelölt is vagyok).

A közoktatásban tizenhat évet tanárként és iskolapszichológusként dolgoztam. Ez utóbbiként számos (például: tanulásmódszertani, relaxációval egybekötött önismereti, és pályaszocializációs projektet) dolgoztam ki pszichológus kollégáimmal együtt a diákok számára. A felsőoktatásban a Corvinus Egyetemen megbízottként pszichológiakurzust és állásinterjú-tréninget tartottam, valamint az Óbudai Egyetemen az idei tanév elején egy hallgatói lemorzsolódást megelőző tréninget vezettem. Bízom abban, hogy szerteágazó tapasztalataimmal az ELTE bölcsészhallgatóinak is segítségére lehetek az elkövetkező időszakban.

2020. február 1-jétől dolgozom az ELTE BTK-n mint HELP-pszichológus. A HELP (Hallgatói eredményességet elősegítő program) keretein belül fogadom azokat a hallgatókat, akik szeretnének segítséget kapni a tanulmányi előmenetelük eredményességét közvetlenül befolyásoló problémáikkal kapcsolatban. Kimondott célja a programnak, hogy eredményesebbé és elégedettebbé váljanak azok a hallgatók, akik igénybe veszik a konzultációs lehetőséget, képzéseket, egyéb programokat. Ezeknek a keretében igyekszem felkelteni a hallgatók tanulási hajlandóságát, megkísérlem fejleszteni készségeiket, hogy tanulmányaik folytatásában hatékonyabbá válhassanak, és ambiciózusabban kezdhessék pályafutásukat. Támogatni szeretném a hallgatókat abban, hogy összességében jobban érezhessék magukat az egyetemi éveik alatt. A személyes konzultáció előzetes bejelentkezéshez kötött.

Mostanság (a járványügyi helyzet miatt) kizárólag online bonyolíthatóak le a konzultációk, erről további információ itt olvasható. Az online konzultáció rejtelmeiről szóló blogbejegyzésemben további részletek is megtalálhatóak.

Mindemelett a HELP – a Dékáni Hivatal kommunikációs szakembereinek segítségével – április elején elindította jelen blogot is, abból a célból, hogy heti rendszerességgel tudjuk megszólítani a bölcsészhallgatókat. Főként olyan témákkal igyekszünk megkínálni őket, ami egyfajta iránymutatásként is szolgálhat számukra a mindennapokban. Bízunk abban, hogy ettől nagyobb lendületet kaphatnak tanulmányaik folytatásához. Kollégáimmal azt szeretnénk, hogy egyre többen ismerjék meg a HELP által nyújtott tanácsadási szolgáltatásunkat.

A honlapunkon található online bejelentkezést vagy a help.pszichologus@gmail.com címen történő e-mailes megkeresést követően, a hallgatók időpont-egyeztetés után kereshetnek fel.

A személyes konzultáció során közösen feltérképezzük a hallgató motivációját, körvonalazzuk céljait, egyéni tanulási stílusát, időbeosztását, és kidolgozzuk azt a stratégiát, amelynek segítsével hatékonyabban működhet az egyetemen. Mindezek megismerését és tudatosítását követően olyan egyéni fejlesztési tervet is alkothatunk, amelynek megvalósulását – amennyiben a hallgató igényli – bizonyos ideig nyomon is követem.

Az oktatóknak, szakmentoroknak is szívesen biztosítok konzultációt, ha nehézségeik adódnak a diákokkal történő munkafolyamat vagy a velük kialakított kommunikáció során. Azokat is örömmel meghallgatom, akiknél mindez sikeresen zajlik, hiszen abból igazán használható tanulságokat vonhatunk le, amelyeket másoknak is érdemes lenne megismerni. Hiszek abban, hogy  tapasztalatok megosztása mindannyiunk javára válhat. Szeretném támogatni az oktatók tevékenységét is abban, hogy oktatásmódszertani fejlesztéseket dolgozok ki és javaslatokat készítek számukra a a következő tanévben induló propedeutikai tárgyakhoz.

További információ a HELP-ről

A bejegyzés trackback címe:

https://bolcsesz-lelekmuhely.blog.hu/api/trackback/id/tr5915625824

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Az ELTE Bölcsészettudományi Kar pszichológiai tanácsadó blogja

A bejegyzések szerzői Sifter Éva szakpszichológus és Kugler Nóra, dékáni megbízott ,, oktató (korábbi posztok: Cseke Péter pszichológus), mindketten az ELTE Bölcsészettudományi Kar HELP nevű projektjének munkatársai. A HELP a Kar hallgatóinak eredményes előmenetelét szolgálja, legyen szó motivációvesztésről, tanulási nehézségekről vagy életvezetési problémákról. Blogunkat a jelenlegi járványügyi helyzet hívta életre, melyben motiváló pszichológiai tanácsokkal szeretnénk segíteni a felsőoktatásban tanulókat és más érdeklődőket. A HELP projekthez kapcsolódó ingyenes pszichológiai tanácsadás ugyan csak az ELTE BTK hallgatói számára elérhető, bízunk benne, hogy írásainkkal másoknak is segíteni tudunk ebben a bizonytalan, embert próbáló helyzetben.

Friss topikok

Címkék

süti beállítások módosítása